fienekeluitjens.reismee.nl

Anbu Illam 2

Wannakom!!

Zo gek, spreek ik net gezellig met Job en Lies op skype. Zitten zij aan de lunch, in de kou en gaan vanavond naar FC Groningen! Zo gek, maar als je dan achter Skype zit ben ik even helemaal weg uit India. Soms ook wel eventjes lekker.

Echt m'n draai gevonden nu hier.
Zo fijn!
M'n plannen over switchen enzo heb ik goed en lang overwogen maar besloten toch hier te blijven. Ik moest denk ik vooral erg inkomen en alles leren kennen. (De tijd geven, moeilijk)
Maar merk nu echt dat als je er langer bent, meer mensen leert kennen, meer dingen ziet en ook na gesprekjes met andere vrijwilligers en m'n mama zie dat ik het misschien anders moet bekijken.
Niet dat ik alles om moet gooien en mijn verwachting weg moet doen, maar een beetje beter inpassen. Aandacht is bijvoorbeld, zie ik nu meer, zo belangrijk voor een groot deel van deze kinderen! Dat is echt mooi om te zien en ook dat je echt een band opbouwt met mensen/de groep.

Dit weekend zijn er 4 nieuwe vrijwilligers gekomen, erg gezellig dus!
Zijn nu met 5 meiden en een jongen! Leuk, meer delen. En de jongen is al een paar maanden, net als Serena, het meisje waarmee ik afgelopen week was, op Anbu Illam en weet dus ook veel.
De drie meiden zijn nieuw. Erg leuk zo en iedereen is in voor aktie en heeft nu een beetje hetzelfde als ik in het begin: moeilijk opstarten. Maar volgens mij komt het goed!

Ochtendgymnastiek met de kleintjes regel ik, dan vaak schrijven of zingen en 's middags zorg ik dat ik bij de disabled kids ben. Voel ik me stuk nuttiger dan wat spelen met de kleintjes, wat soms ook wel leuk is natuurlijk maar dat gebeurd 's ochtends ook wel tussendoor aangezien het soms echt nogal ongeregeld is!
's Middags nu engels spellen en woorden en voorwerpen combineren met wat kids, helpen met de thee, rolstoelen verplaatsen, gewoon kietelen, een bal overgooien of bij Global (de jongen die alleen kan liggen of in z'n rolstoel zitten) kletsen/z'n nieuwe horloge checken en om de vijf minuten: hoe laat is het nu, helpen en afleiden bij de fysiotherapeut : en wat veel lachende gezichtjes blijken er dan te zijn!
Ook met de mensen die daar werken en sommige ook leven leuk en leuk om 'echte india' te zien/mee te maken bij hun. Toch ook nog steeds wel erg heftig soms.

En.. de fysiotherpeut gaat volgende maand trouwen en : WIJ ZIJN UITGENODIGT!!!!
Zo leuk, dus er moeten sari's geshopt worden en ik ben heel benieuwd naar alle rituelen!
En de grap 'oh but you will need 2 sari's with your length' is al gemaakt, haha!

Dit weekend, alleen (wat ik eerst wel een beetje erg spannend vond) naar Madurai geweest!
We waren afgelopen week nog met z'n 2en en Serena was nog een beetje ziek, dus ik kon kiezen: ook op Anbu Illam blijven of alleen. Dus (iets luxere, voor safe) bus geboekt en maar gegaan.
Gelukkig in de bus naar Madurai al een aardige 'westerse' indier gesproken die me naar m'n hotel heeft kunnen wijzen. Erg fijn, want de bus stopte natuurlijk weer ergens anders dan mij verteld was en ik had er denk ik erg lang over gedaan anders, het bleek 2 minuten te zijn en ik dacht dat ik minstens de bus moest nemen, haha.

Het hotel.. tja!!! Oh god, het was dan ook maar 200 rs (65 rs = 1 euro) en gelukkig een nieuw laken enzo (gezien terwijl dat kleine indiase mannetje het opmakaakte), maar de vlekken op de muren, de bruine wasbak en de drol in de wc waren niet erg fijn.. IEH!! Verder was het een soort 'cel' van 3,5 bij 3,5 zonder sfeer en met veel rumoer, maar tv dus gelukkig wat vertrouwd geluid van bijvoorbeeld 'ugly betty' op de engelse zender, dus die stond ook maar 's nachts aan ;)
Gelukkig echt alleen maar geslapen en veel op uitgeweest! Toch vroeg wakker met al dat lawaai.
Geweldg, ontbeten in rooftoprestaurant met uitzicht op de grootste tempel van India!
De tempel bekeken, er was een festival dus enorme happening en drukte, weer een heerlijke mensenmassa bij een kleur en geurvolle groentemarkt en Madurai is vol met kleermakers. Zo was er ook een in tempelstijl-hal vol met stoffen/decoraties/kleding-modellen/verkopers en mannetjes achter naaimachines. Wat een kleuren, wat een sfeer ben wel 10x de hele hal door geweest.
En ik kon het natuurlijk niet laten wat te laten maken!!! Kies je kleur, stof, decoraties, zeg wat voor model je in je hoofd het en 2 uur laten heb je het in je handen. Walhalla!!!
Echt een leuke en sfeervolle stad! En het alleen zijn beviel me eigenlijk ook wel goed, voor een weekendje echt je eigen plan kunnen trekken.Was ook wel weer genoeg hoor en dan ook wel lekker om 'thuis' te komen en dan met 6 vrijwilligers te zijn! En aangezien er niet zoveel toeristen zijn kwam ik in de tempel aan de praat met andere 'lange en blonde', die ook Nederlands bleek en daar heb ik dus leuk de ochtend mee doorgebracht! Erg gezellig, was net 3 dagen in India en gaat alleen door India reizen.

Morgen en overmorgen is er het hindu-festival, het festival dat zorgt dat wij al 2 weken lang om 5 uur werden van de keiharde indiase muziek. Maar dus zijn wij vrij en hebben we vrijdag ook vrij gevraagd en een trip gepland voor 5 dgaen met z'n 6en! Vannacht de bus in en om 4 uur 'sochtends (tja, je moet er wat voor over hebben denk ik.. haha) arriveren we in Kochi waar we starten! Maar daar later meer over!

Ik moet nu snel gaan, weer het gevoel dat ik vanalles vergeten ben maar dat komt vast later.
Snel naar huis, eten, douchen en de bus in!!
Veel liefs en nogmaals zo fijn alle berichtjes!! Probeer wat te beantwoorden, maar ook volgende keer als ik hopelijk wat meer tijd heb.

Dikke kus, fien!

Marthe

Wat heeeel erg leuk dat je die trouwerij mee mag maken!! haha en die grap dat jij er 2 nodig hebt ! hahah! Héél veel plezier dit lange weekend!
xx

Thomas

Leuk om te lezen dat het goed met je gaat!
Wel een te lang verhaal voor de tijd die ik nu heb ;)
Lees het snel wel even helemaal!

X

clet

Lieve Fienepien,

Wat ben ik trots op je ! Na de moeilijke start de knop omgezet en je volledig in te zetten en in te zien dat jouw aandeel zo waardevol is. En dan in je eentje op stap, een heel weekend in je eentje doorbrengen...nog wel op een vieze kamer ..alleen dat al.. Wat een indrukken, wat een ervaringen en wat een zelfvertrouwen zal dit gegeven hebben. Je doet het maar meid. En wat leuk dat je dan ook iemand tegenkomt waar je een middag mee doorgebracht heb.
Ik merk ook datje meer contact met de bewoners van je project krijgt. Op deze manier krijg je ook veel mee van het leven daar. ZOals je schrijft vast niet altijd zo prettig. Maar wel boeiend en informatief. Wathebben we het dan goed in dit koude natte kikkerlandje ...
Hoewel dit weer sneeuw, regen, nat en glad heb ik nu helemaal gehad. Lieve schat, ik geniet van je verhalen. Hebben je foto's bekeken en genoten. Ben benieuwd naar je creatie uit Madurai..
DIKKE KNUF JE MAMA

Sophie de Groot

Lieve Fieneke,
Super leuk om je verhalen te lezen! Die bruiloft, helemaal geweldig. Ik ben jaloers! Echt tof dat je het Indiaanse leven van ZO dichtbij mee maakt.
Dikke lik!

Lotte K

FIENEKE!

Wo, echt tof! ik zit hier met een glimlach te lezen (vooral na die grap over je lengte:P) haha!
maar echt tof om te lezen hoe je je vermaakt en hoe je ook alles (vaak) in je eentje aan durft! woei, ik krijg er kriebels van in mn buik en jij doet t gewoon maar even!
TOFTOFTOF:D
veel plezier nog en ben benieuwd naar je volgende verhaal!

Dikke kus & take care!:)

coen

Fien, ik ben een beetje boos op je. "Ik heb echt heel veel moeite moeten doen om iets van een dier in je verhaal terug te vinden!" Gelukkig met heel veel fantasie kan ik van de bruine vlekken op de muur in je hotel, schimmel maken (is eigenlijk niet eens een dier, maar goed) en mogelijk in de drol zullen ook wel wat beestjes hebben gezeten. Enfin, ik help je even. Hoe zit het met slangen, kakkerlakken, ratten en spinnen? Zijn die er veel? Controleer je je bed wel eens voordat je gaat slapen? Kan een slangetje in zitten, hoor. Zie je ook veel gieren of andere lijkenpikkers? Enfin, ik vind je wel stoer. Doei, Coen
ps. we gaan i.p.v wintersporten (vanwege sleutelbeen Floor niet zo'n goed idee) naar New York, ook cool.

Dorien

Fienie!

Wat een mooi verhaal heb je geschreven. Wat maak je een boel mee en hoe mooi is het dat je zulk dankbaar werk doet. Daar twijfel ik hier in het Nederlandse onderwijs nog wel eens aan ;-) Geniet van alles wat nog komt!

Veel liefs!

Filize

Helemaal alleen! whauw! Grappig dat je gelijk iemand tegenkomt idd....kun je mooi ervaringen uitwisselen :)
Tof verhaal skattebol, en blijf die avonturen verzamelen!
kusssssss