Orientatieweek!
Lieve mensen,
Alweer aan het einde van m'n orientatieweek. Gaat allemaal heel snel en is eigenlijk heel veel, maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat ik hier al eeuwen ben.
Vanalles gedaan, gezien en meegemaakt.
3 ochtenden yoga, 2 keer in de orientatieweek om de nog iets respectabele tijd 8 uur en in het weekend zijn we vrij dus vanochtend ben ik zelf met Virignni, een belgische naar yoga geweest maar dan al om 7 uur! Erg leuk en relaxing, maar daarna nog maar even m'n bedje in gekropen.
We hebben kookles gehad van een Indiase, bij haar thuis en met traditionele dingen en gebruiken. En natuurlijk eten met je LINKER hand.
De maaltijden zijn ook elke keer weer een feestje, vanalles geprobeerd geholpen door onze 'gids' Praveen.
Ook Mysore Palace gezien, taallessen gehad, veel gepraat over India, religies, reizen in India, vrouwen in India, gebruiken en alles.
En naar Devaraja Market geweest, een enorme markt met allemaal fruit, groente, kleuren, geuren, bloemen, mensen, mensen, mensen. Geweldig!!! Alleen zoveel verkopers die je wat willen verkopen, kleine kinderen met hun hand op of die basic-Nederlands kunnen en je zo naar hun kraampje willen lokken.
We krijgen heel veel blikken een aandacht, mensen die je vanalles aan willen smeren of gewoon heel nieuwschierig zijn.
Een best vreemde gewaarwording was toen ik voor Mysore Palace stond en een indiase man en vrouw vroegen of ik een foto van hun en the palace wilde maken. Geen probleem natuurlijk, nadat ik dat had gedaan wilde ik weglopen maar toen vroeg de man 'Also picture, from you and my wife'. HEH?! Heel gek.
Ik heb niet echt een cultuurshock, geloof ik, maar ik vind het wel erg indrukwekkend allemaal.
Morgen vertrekken er 4 naar hun vrijwilligersproject en blijven we dus met z'n drieen over. Ik en 2 Beligsche, Sara en Virginni, voor de cultuurweek.
Dat vind ik wel erg jammer, vooral dat de 3 zweedse weggaan.
Verder gaat het best goed, meer gewend hier en aan het idee van dat ik 5 maanden wegga. Maar er blijven echt ups en downs. Contact en reacties zijn zoo fijn, maar zorgen ook voor wat tranen.
Verder wil ikgraag nogeven alle blikken, de koude douche en de te kleine bedden met jullie delen.
Liefs, fien
Vergeet ik bijna de koeien! Overal!!!
En Sophie is zelfs aan gevallen door een, wilde even krabben aaah! Haha
En alle kraampjes langs de weg, erg leuk en hier door de stad lopen is nooit saai. Vanalles te zien. Mensen, koeien, riksha's, auto's, paardenwagens, fruitkraampjes, scooters, kokosnootkraampjes!
hahaha! Op de foto met jou! ahha! heb je dat gedaan?
Leuk verhaal!! xxxx
Fientje!
Leuk om zo te lezen wat je daar allemaal mee maakt! Er stond net een artikel over India in mijn krant. Te raar dat ik er over in de krant lees, maar dat jij er gewoon midden in zit! Maar super Fien, blijf schrijven, het is fijn om op de hoogte te blijven!
Zoenen!
Hoi fienie!
Ik heb je net gekrabbeld...
Maar alles wat ik gevraagd heb, staat hier al in!
Zooooo leuk!!
Veel plezier meid!
xxx
Congratulations and as they say welcome to India. Amazing how well you write on just about every thing .I am going to love reading your happenings and being part of your adventure. I am so proud of you and you are well on the way of making your own history ,well in travel at least .so happy travelling Fiene !
ik zei het toch: "pas op voor de koeien". Allemaal door de gehaktmolen met die beesten. Apen zijn ook vervelend trouwens. Wist je dat het hier al dagen heel erg sneeuwde en dat de 11-stedentocht mogelijk wordt gereden deze week? Ik vind je nog steeds heel stoer, doei, coen
Fienie!
Wat een avonturen gelijk al...dat zelfs zonder cultuurshock... Ik kan me alles levendig voorstellen zoals je alles beschrijft! Over een paar maandjes zit ik daar ook (Zullen ze krullen wel vertrouwen?:))
Ik vond de mooiste zin uit de film ' into the wild' : Happiness is only real when shared...
Dik waar natuuurlijk, ware het niet dat jij niet alleen bent fientje!
Dikke kus
Lieve Fienie,
Wat moet dat geweldig zijn al die reacties van iedereen. Zelfs je enthousiaste achterneef Paul heeft al gereageerd.
Ik ben zo benieuwd wat je nu allemaal gedaan hebt in je vrije weekend. Je loopt er vast al veel vrijer rond dan een week geleden. Ook al spierpijn van de yoga ?
En al mooie stofjes gezien ?
Anna is ook vandaag vertrokken naar Indonesie en heeft nog even afscheid genomen, ze had er vee lzin in. En ze heeft je overtroffen met haar 14.8 kilo bagage. Kan zij mooi al die mooie indiase/indonesische stofjes in haar tas stoppen, ruimte genoeg.
Hier nog heel veel sneeuw en sneeuwduinen op de weg.
Lieve schat, morgen weer een nieuwe week met nieuwe ervaringen, workshops, houd ons op de hoogte. Het is heerlijk om met je mee te lezen.
dikke knuffel, je mama
P.s. heb je al wat foto's die je kan laten zien.
xxx clet
Lieve Fien,
Ontzettend knap dat je daar toch even zit! Erg leuk om je verhalen te lezen.
Ontzettend veel plezier nog, geniet ervan!!
Liefs Maartje
Leuk Fieneke om te lezen dat je een goede introductieweek hebt gehad. Ga je straks bij terugkeer hier je yoga oefeningen met ons delen?
Liefste Fien,
Waoow wat een verhaal! Je klinkt als een echte backpacker en zo zie je er ook uit!!!! Zo voel ik me eigenlijk nog niet. Veel met de auto + chauffeur weg, kun je het geloven? Ik voel me er ook nog niet echt gemakkelijk bij.
Elke dag is anders, heb je dat ook? Gister bellen was fijn, het gaat goed met me.
En volgens mij met jou ook!!!!
Veel liefs!
Hallo
Hier even een berichtje van een collega vanje moeder, je weet waarschijnlijk nog wel wie ik ben en anders van de stoelshiatsu. Leuk die verhalen en belevenissen van je te lezen. Zit je daarin het verre India en dan is alleen zijn lastig en moeilijk in het begin. vooral de momenten dat je op jezelf bent aangewezen voelen dan K.., heel logisch.
Maar het wordt makkelijker hoor als je wat meer ritme en structuur in je dagen krijgt.
Ilona (een van mijn kids) zit momenteel voor 5 maanden in Suriname (heb je misschien wel gehoord) en zij had het de eertse dagen week(en) ook veel last van. Nu ze meer regelmaat enzo krijgt wordt het makkelijker.
Het is in ierdergeval een super ervaring en die neem je maar mooi mee in je rugzak.
Maar wat een tegenstellingen met hier in Nederland hé!?
Geniet er van de komende maanden en je staat weer op Schiphol voor je het weet.
Heel veel succes daar verder groetjes Ellen
Fieneke!
Leuk om op deze manier toch één en ander mee te krijgen van je avonturen in het Oosten! Zal je zeker blijven volgen. Hopelijk heb je een geweldige tijd daar! Hou je taai!
Liefs, Hessel